FORDELE VED KLARPLAST

Pooltag i klarplast er en eksklusiv løsning for dem, der vil svømme under pooltaget og alligevel vil kunne se frit ud. Ved store temperaturforskelle dannes der dog let kondens på tag og vægge, hvilket kan forringe udsynet. Pooltage i klar plast giver dig fri lysindstråling og øger effekten af din eventuelle poolbelysning. Isoleringsevnen måles med den såkaldte U-værdi, som betegner koefficienten for transmissionstabene. En lavere U-værdi (W/m2K; watt per kvadratmeter og grad) angiver bedre isolering. U-værdierne nedenfor angiver værdierne for klar plast i PC, polycarbonat.

PANELVALG U-VÆRDI

3 mm klar plast 6,0 W/m²K
4 mm klar plast 5,1 W/m²K

FORDELE VED KANALPLAST

Kanalplast giver naturlig beskyttelse mod indsyn for dem, der vil bade under pooltaget. Eventuelle ridser ses ikke lige så tydeligt, og indkøbsprisen er lavere end for klar plast. Kanalplasten er lettere og har kanaler med et mellemrum af luft, hvilket giver den noget bedre isoleringsevne end den klare plast.
For et pooltag, der er udstyret med kanalplast, kan der med tiden opstå algevækst inde i kanalerne (som oftest i den nederstekant). For et pooltag, der er udstyret med klar plast, kan der derimod ikke opstå algevækst, da klar plast er helt uden kanaler. Eventuelle misfarvninger på kanalplasten på grund af algevækst er ikke omfattet af materialegarantien. Læs gerne mere under FAQ på vores hjemmeside www.gullbergjansson.dk, om hvordan man kan modvirke forekomst af algevækst i kanalerne. Isoleringsevnen måles med den såkaldte U-værdi, som betegner koefficienten for transmissionstabene. En lavere U-værdi (W/m2K; watt per kvadratmeter og grad) angiver bedre isolering. U-værdierne nedenfor angiver værdierne for kanalplast i PC, polycarbonat.

PANELVALG U-VÆRDI

6 mm kanalplast 3,6 W/m2K
8 mm kanalplast 3,3 W/m2K
10 mm kanalplast 3,0 W/m2K